Werving en selectieprocedure

Onze werkwijze is er op gericht om voor jouw organisatie de beste kandidaat te vinden die beschikt over de juiste kwalificaties, voldoet aan het profiel én past bij jou als opdrachtgever. Om te komen tot een succesvolle match doorlopen wij daarom de volgende stappen:


1. Kennismaking

Onze consultants starten een nieuwe procedure altijd met een gesprek met jou als opdrachtgever. De insteek van dit gesprek is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw organisatie, de cultuur en de werkomgeving. We spreken de vacature door, bepalen het traject en bespreken de condities tot samenwerking. Indien mogelijk voeren wij voorafgaand aan de kennismaking een pre-search uit, zodat we tijdens het gesprek alvast een aantal kandidaat-profielen kunnen voorleggen.


2. Recruitment

Zodra het functieprofiel is opgesteld start het recruiten van professionals. Onze gespecialiseerde recruiter maakt daarbij gebruik van het uitgebreide netwerk van de MF Groep, online wervingstools en een actieve search naar potentiële kandidaten. Op basis van de reacties maken wij een voorselectie van geschikte kandidaten.


3. Interview kandidaten

Geschikte kandidaten nodigen wij uit voor een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek gaat we in op alle aspecten van de functie en beoordelen de kandidaat op basis van persoonlijkheid, competenties en werkervaring. Na de gesprekken selecteren wij de kandidaten die op alle fronten het beste in het profiel passen.4. Voorstellen kandidaten

Van de meest geschikte kandidaten checken wij vervolgens de referenties. Daarnaast kunnen we - indien gewenst - een assessment inzetten. De definitief geselecteerde kandidaten stellen wij aan de hand van een persoonlijke indruk en CV aan je voor. Jij bepaalt vervolgens met welke kandidaten je aansluitend in gesprek wilt gaan.


5. Jouw gesprek met kandidaat

De geselecteerde kandidaten gaan bij jouw organisatie op gesprek voor een persoonlijke kennismaking en sollicitatie. De gesprekkenstructuur die voorafgaand aan het traject is besproken, is daarbij leidend en wordt ook gecommuniceerd met de kandidaten. Na elk gesprek is er een contactmoment.


6. Plaatsing

Wanneer de gesprekken positief zijn afgerond en de keuze is gemaakt welke kandidaat de functie gaat vervullen, ronden wij de procedure af. Afhankelijk van de dienstverleningsvorm stellen wij een detacheringsovereenkomst voor bepaalde tijd op of een opdracht-bevestiging voor de werving & selectie fee. In het geval van werving en selectie brengen wij de fee in rekening bij indiensttreding van de kandidaat.